Litt om ull

Ull er et naturlig fiber som i flere tusen år har vært brukt av mennesker, for eksempel til produksjon av klær og sengetøy. I mange år har det også blitt brukt i medisinsk rehabilitering så vel som til forebyggende formål.

Saueull inneholder lanolin dvs. animalsk fett, som beskytter ullen mot å bli skitten. Takket være denne er ull lett å rengjøre.

Lanolin har en perfekt innvirkning på den menneskelige organisme. Den har anti-reumatisk effekt og sikrer god pust gjennom hele kroppens overflate, forbedrer blodsirkulasjonen, og ved dette forsinker den aldringsprosesser. Gjennomsnittlig innhold av lanolin i saueull varierer mellom 15% og 20%, mens det i australsk merinoull er mellom 40% og 45%, hvilket øker kapasiteten til å fjerne støvmidd.

Egenskaper av merinoull:

* Ullen puster og holder deg tørr og varm, men ikke for varm!

* Merinoull er en veldig fin og myk ullkvalitet. *I sin naturlige form er ull hudvennlig og kan brukes helt inntil kroppen.

* Anti-reumatisk og anti-allergisk

* Det akkumuleres ikke støv og svette

* Eliminerer vilkårene for støvmidd utvikling

* Sengetøy laget av merinoull sikrer sunn og rolig søvn.

* Den hindrer også dannelsen av liggesår

* 100% Naturlig Ull - Økovennlig

 

Behandling av ullprodukter

Alle våre ullprodukter (unntatt sitteputer) kan vaskes i maskin på ullprogram, maks. 30 grader (med ullsåpe som inneholder lanolin, f.eks Milo).

Henges opp i våt tilstand. Vent til det er helt tørt.

Må ikke strykes.

Ikke sentrifuger ullprodukter mekanisk.

Beskytt mot direkte sollys.